Så var två veckors vistelese på Mallorca över för den här gången. Tiden har gått alldeles för fort och det är med en klump i magen som jag återkom till Sverige. Det har varit så otroligt bra på så många sätt och vis.

Till en början var jag lite orolig att jag inte skulle kunna slappna av ordentligt under de första dagarna. Veckorna hemma i Sverige var väldigt intensiva på jobbet och det var många saker som jag var tvungen att få styr på innan jag reste iväg. Jag lyckades trots detta komma in i ett avslappnat tillstånd väldigt snabbt så det gick helt klart över förväntan.

Under förra vistelsen var det mest fokus på cykling. Jag körde ett par simpass och löppass mest för att hålla i gång de momeneten. Den här vistelsen har simningen fått mycket mer plats, då jag har haft en unik möjlighet att få simma och träna med Andreas, men framförallt med Jeff som är otroligt duktig på att simma och duktig på att lära ut simning. Jag har blivit drillad i både bassäng och hav och den möjligheten är inte ofta jag får varje dag under två veckors tid.

Faktum är att den träningen som jag har fått till under dessa två veckor har jag nog aldrig fått till tidigare. Jag har bara tränat två pass på egen hand (två rullpass cykling 😊 ), alla andra har jag haft sällskap plus att jag hela tiden har kunnat stämma av med Andreas nuvarande status, känsla under passen etc etc.

Cyklingen som har utförts under veckorna har haft mycket bra kvalitet i sig. Det är otroligt häftigt vad kroppen kan prestera och leverera trots att den utför många träningstimmar. Jag vet att min kropp återhämtar sig snabbt, jag är noga med att ge den vad den behöver i form av sömn och mat. Men att den skulle leverera såhär bra och återhämta sig så bra efter varje dag trodde jag inte. Jag har haft några riktigt magiska träningsdagar. I fredags var en av dem. Det var också första dagen på träningslägret som Andreas anordnade. Första passet var simning, ett hyfsat lätt pass, mest för att deltagarna skulle få komma igång. Det avslutades med ett 200-meterstest för att se nuvarande kapacitet. Jag gjorde PB, men var lite besviken, kände att jag hade mer, men fick liksom inte till det. På em hade vi cykel med tröskelintervaller insprängt. Benen var bra och siffrorna  var riktigt bra. Efter cyklingen tog Jeff med mig till poolen för att drilla mig. OCH det gjorde han. Jag visste inte vad som skulle ske, men det blev max-serier på 100m, 75m och 50m. Jag hade både Jeff och Andreas skrikandes vid poolkanten, klockade mig och pushade mig. Herregud säger jag bara! Jag var duktigt trött efteråt, men så jäkla nöjd med mig själv för tiderna var riktigt bra.

Gårdagen var också en magiskt bra träningsdag. Den började 07:30 i poolen där huvudserien var 20x100m starttid 1.45. Dagen innan körde vi en bergstur på 14 mil i väldigt varma förhållanden vilket tog ganska hårt på mig, men trots att jag kände mig som en kokt blodapelsin efter den dagen så visade kroppen återigen att den kan leverera bra tider trots hög träningsmängd. Mitt fokus var att hitta en stabil och kontrollerad simning vilket jag lyckades med, alla 100-ingar låg inom spannet av 2 s skillnad per hundring. Efter simningen var det dags för cykling på halv-Ironmanbanan tillsammans med Andreas och två andra deltagare på lägret. Det var tuffa förhållanden med kraftig blåst och svalare luft (iofs inte till min nackdel med lite svalare vind). Jag och Andreas körde samma runda förra gången jag var nere, men den här gången skulle jag försöka köra ännu hårdare under intervallerna. Vinden var brutal, men benen var fan ta mig magiska. Uppför tävlingsbacken bestämde jag mig för att följa Andreas, eller snarare han sa ”följ mig uppför och håll min linje”. Efter 10 min låg jag 20 watt högre än tänkt i snitt så jag säger detta till Andeas, ”orkar du hålla det?” frågar han mig då ”Ja”, svarar jag och fortsätter och kör hela backen upp till macken vid Lluc i den belastningen. Magic Legs!!!! När vi sen skulle utför fick jag order om att följa Andreas dvs följa hans linje och verkligen våga köra på. Det gick också mycket bättre än tidigare, till och med så att jag tyckte det var roligt med utförskörningen och jag var inte långsam som en snigel. Efter det var jag trött. Då kom motvinden och gjorde sitt, under de sista två intervallerna fick jag brottas mer mot mitt huvud och försöka övervinna vinden, men jag visste också att detta var det sista jag skulle göra på lägret så det var bara att köra. 3,5 h senare rullade vi in till hotellet och I was done!

Det har varit som sagt två helt fantastiska veckor där jag fått möjligheten att träna med grymma människor, lärt känna nya människor, skrattat i mängder, ätit i mängder, sovit i mängder och bara haft det helt jävla magiskt. Ett riktigt stort tack till Andreas och Jeff för att ni drillat, tränat och stått ut med mig under dessa veckorna. Och tack Ida (och Andreas också så klart 😊 ) för att ni lät mig bo hemma hos er under första veckan. Och även tack till Anna och Go Active Travel för arrangemanget av träningslägret.

Nu är jag tillbaka i Sverige igen, varje gång jag lämnar Mallorca så känner jag att jag lämnar kvar en bit av mig själv på ön vilket gör det svårare och svårare för varje gång att lämna, men samtidigt så vet jag att jag kommer tillbaka. I oktober ses vi igen ❤

Slänger in några bilder ifrån veckorna. Jag säger bara: Varschego

Magisk morgon i Sineu

Jag och Andreas är grymt nöjda och glada på vår 2.5 timmes traillöp i magiska omgivningar

Visa och träna biccarna är viktigt på läger #gingers

Mulen vy på väg till Formentor

Bimbo special = kvällsmacka. Magiskt god

Varm, trött och svettig efter 14 km klättring uppför Puig Major

Tre Gringos i solen #UEPPLIFE

Jeff, jag och Andreas! Tack killar för dessa två veckor. Saknas på bilden gör Ann-Sofie, hon stack till affären för att köpa lim för löständer #kukident