Jag tror att de flesta som läst min blogg och som följer mig på Instagram vet att jag är ett stort fan av Mallorca. Den ön har verkligen så mycket att erbjuda när det kommer till träning.

I våras spenderade jag totalt 3 veckor i detta paradis, först en vecka i Alcudia tillsammans med Next Level Camp och sedan två veckor tillsammans med min coach och vänner och sedan på hans träningsläger tillsammans med Go Active Travel. Efter den resan så bestämde vi att en höstresa i princip var ett måste. I och med att jag ska tävla i Arizona i november så skulle ett höstläger bli en riktigt bra förberedelse då den svenska hösten inte direkt bjuder på optimalt träningsväder inför en Ironman.

Så nu har jag spenderat två veckor i mitt paradis igen. Och vilka veckor det har varit. Jag har haft lyxen att kunna bo hemma hos Andreas (min coach) och hans sambo Ida samt deras två katter Jossan och Mischa, fast Mischa såg jag inte så mycket. Jossan däremot, vi blev bästa vänner typ direkt, och då är inte jag ens en kattmänniska, men vi fann varandra där <3. Fast nu skulle jag ju inte berätta om katterna, det var ju själva träningen som jag tänkte skriva lite om.

Planen ifrån början var att träna i princip allting tillsammans med Andreas, väldigt smidigt att kunna göra så måste jag säga. Tyvärr fungerade inte planen fullt ut då Andreas blev lite förkyld, men jag har löst träningen exemplariskt ändå.

En stor fördel med att bo hemma hos Andreas är såklart tillgängligheten till hans expertis och att han faktiskt är min coach. Första veckan jobbade jag på distans vilket gjorde att träningen ibland fick planeras om pga jobbgrejor, men det har inte varit några problem eftersom vi har kunnat kommunicera direkt kring detta och då kunnat planera om. Sen bor de klockrent där det finns otroligt bra vägar för löpning, cykling och inte alltför långt till att ta sig och simma. Sen är det extra roligt att få bo och lära känna Andreas och Ida bättre, och Jossan också såklart.

Fokus dessa två veckor har varit mycket kvalitet (insprängt i volym), en hel del långa intervaller på både löpning och cykling där jag haft några hejdundrades grymma pass. Trots att Andreas inte kunde träna med mig hela tiden så kunde han vara med och pacea mig på framförallt två av mina löpintervallspass. Andreas satt på cykel med min pulsklocka i handen och styrde mer eller mindre mig under intervallerna. Och shit vad bra det gick. Trots mycket kvalitet i farter och belastning som sliter så förbättrade jag mig på varje pass, det blev en hel del runners high.

Coach på cykel, adept får springa. Foto: Ida Carlsson

Andreas var också så ”snäll” att han slängde in ett 20-mintest på cykel i slutet på min vistelse. Jag kan säga att det var inte någon överförtjust Julia innan det passet. 20 min all out är pissejobbigt. Men till det här passet så kunde Andreas följa med och cykla och då hade jag alltså honom vid min sida där han skrek, peppade och verkligen pushade mig till att trycka hårdare. Testet slutade i PB på 20 min och med siffror som var riktigt bra, men det visade att det finns ännu mer att hämta. Efteråt var jag trött, men så jävla nöjd med mig själv och min insats. Jag älskar när kroppen svarar på det här sättet.

Going up up up. Foto: Andreas Lindén

Så summa summarum så har dessa veckor varit helt fantastiska, både vad gäller sällskapet och träningen. Träningen har varit hård, men jag har löst den (och lite därtill) och är övertygad om att detta ger mig en väldigt bra input inför årets stora A-tävling i Arizona.

Stort tack till bästa coach Andreas för dessa veckor, jag hoppas jag kunnat suga in så mycket kunskap som möjligt nu och lyckas applicera allting du lärt mig under tiden som är kvar till Arizona, men även under tävlingen. Och verkligen stort tack för er för gästvänlighet, ni är underbara.

Jag och coach på de vackra vägarna omkring Sineu. Foto: Ida Carlsson

Vad som inte får glömmas att berättas är ju också att efter halva min vistelse så kom även Jeff och Ann-Sofie vilket gjorde träningslägret till en UEPP reunion! Så jäkla bra har vi haft det (även om jag varit lite femte (H)Julia då Jeff och Ann-Sofie numera är ett par, Mallorca är även ett matchmakingparadis <3) J )

Nu blir det några veckor i Sverige innan det är dags för tävling i Arizona. Om jag är motiverad? U BET!!!

Puss på er