Min coach Andreas har varit några veckor i Sverige och i samband med den vistelsen ordnade han förra helgen ett träningsläger i Borås. Först var jag osäker på ifall jag skulle vara med eftersom min mamma fyllde 60 den helgen och skulle ha 60-årskalas. Dock lyckades jag lösa det med att vara med i början på lägret.

Så i fredags efter lunch körde jag till Borås. Lite mer än tre timmars bilresa, något drygt att köra själv, men tack och lov för att det finns musik (musik räddar många situationer, fast det var ju inte det jag skulle skriva om, tillbaka till Borås och träning). Väl framme i Borås mötte jag upp Andreas och några till av hans adepter och första passet blev ett löpteknikspass. Jag har kört en hel del löpintervaller på löpband på sistone vilket gjorde det lite extra skönt att faktiskt springa få ute, även fast det spöregnade ifrån sidan på grund av vinden.

Efter teknikpasset var det direkt in i simhallen för korta intervaller. Under uppvärmningen var simkänslan inte optimal, mitt revben gjorde lite ont och tyvärr blev det inte bättre så istället för att simma med hög smärta och forcera fram ett intervallpass beslutade vi att jag skulle köra lugna lugna intervaller. Såklart jäkligt trist att det skulle göra ont just den här dagen när jag äntligen får möjlighet att träna med Andreas och få direkt feedback på min simning. MEN jag tänkte inte låta fredagens lilla nederlag hindra mig ifrån att försöka simma igen på lördagen.

07:30 hoppade vi i bassängen på lördagen och nu kändes revbenet bättre igen så på det här passet kunde jag trycka på mer. Det var ett kul pass där vi fick pressa oss lite extra hela tiden. Direkt efter simningen var det löpning, ca 1 timmes terränglöpning. Jag är ju uppvuxen i Småland och tar varje chans jag får att springa i skogen och det var precis lika härligt som det brukar vara.

Efter dessa fyra pass fick jag sen tyvärr lämna lägret och köra vidare till mina föräldrar i Sävsjö för 60-årsfirande av min mamma. Alltid lika härligt att komma hem till föräldrarna och träffa familjen. Det brukar alltid bli en massa olika typer av träning, men det fanns det inte tid för den här gången. Nu var det fullt fokus på min älskade mamma och hennes 60-årsdag. Hon ”firar” sitt år med att genomföra en Svensk Klassiker, inte tjejklassikern utan den riktiga klassikern. Det tycker jag är riktigt häftigt, så häftig vill jag också vara när jag fyller 60 år.

Efter en dag i Sävsjö tog jag bilen och körde tillbaka till Malmö. Mycket flängande under helgen, men jag fick mycket med mig både i form av bra träning samt familjehäng. Nu är det fortsatt träning som gäller (ni trodde väl inte annat iofs), nästa höjdpunkt infaller redan om två veckor då jag åker till Fuerteventura och Playitas för några dagars intensiv träning, det ska bli helt underbart.

Puss på er!