Att gå och vänta på att någonting ska hända kan vara väldigt frustrerande, men samtidigt roligt. Som till exempel när jag var liten så minns jag att jag gjorde kalendrar som jag kunde sätta ett kryss för varje dag i väntan på att julafton skulle komma. Man var förväntansfullk, lite frustrerad för att tiden gick så långsamt, men för varje kryss kom man en dag närmre det man väntade på. Ungefär så har det varit för mig nu under ett par månader. 

Jag har dock inte skapat någon kalender att sätta kryss i, men jag har varit förväntansfull, lite frustrerad och framförallt väldigt spänd på vad som skulle komma. Det jag väntat på är att min tempocykel ifrån BMC skulle anlända och nu är den äntligen här. Tack vare mitt samarbete med Musette kommer jag att få träna och tävla på en BMC Timemachine TM01 under säsongen 2016.

Musette bikefit 2Christian bikefitMusette bikefit
Igår var jag hos Musette och fick hjälp av Christian med min bikefit. Christian har många års erfarenhet som proffsmekaniker och har arbetat med att justera inställningar i både vindtunnlar och testfaciliteter så han kan sin grej.

Efter mer än två månaders frånvaro på en TT-cykel var det som att ”hitta hem igen”. Jag har verkligen saknat att sitta i tempoposition under mina träningspass särskilt nu under vintern där majoriteten av passen utförs inomhus på trainern. Det blir inte samma känsla för mig att köra intervallerna på linjecykeln. När jag satte mig på tempon igår, la mina underarmar på armstöden, kröp ihop och började trampa, DEN känslan var fantastisk. Ni vet känslan av hur man känner att kraften kommer och man vill bara framåt, man känner sig stark, det är helt underbart. Precis så kände jag igår (hoppas den känslan alltid kommer finnas där…). Nu ska jag bara köra in cykeln. Åker till Fuerteventura om en vecka och fokus är just cykling så det ger mig tid till att lära känna cykeln. Jag är bara där mellan 18-22/2 så det kommer bli några riktigt tuffa och intensiva dagar, men Andreas har satt ihop ett schema som är fullt rimligt så jag känner mig trygg. 

TM01Här är den nya skönheten. Som en klubbkompis skrev på Facebook ”Vissa ramar är etiskt vackra andra inte, BMC TM01 är vacker!” och jag kan bara hålla med. Nu saknar den ju ett bakhjul på bilden, men lovar lägga upp en bild när den är i sitt hela stycke.

I övrigt händer det inte så jättemycket nytt. Har ett par lugnare veckor med träningen just nu, jag vilar upp mig inför mina volymdagar på Fuerteventura. Som vanligt är det svåra med lugna veckor att de faktiskt också är lugna. Har fått ”skäll” av coach att jag kör för hårt på mina träningspass och har lovat mig själv att inte träna hårdare än tänkt. Det kan låta lätt i tanken, men svårare i praktiken, men än så länge så klarar jag mig bra (dvs från den tidpunkten då Andreas påpekade det tills idag). De dagar då jag inte har något pass på schemat överhuvudtaget går just nu åt till att packa flyttlådor då jag ska flytta om en månad. Jag hann också med att baka semlor en dag, eller jag bakade bullarna. Det bästa med hembakade semlor är att jag själv kan bestämma slutresultatet och för mig är det typ ingen grädde (gillar inte grädde, men lite behövs för att göra semlan fuktig) och sen egengjord mandelmassa gjord på större mandelbitar och råsocker. Vissa säger att detta är inte en semla, men det är det 🙂 så nu fick ni veta det också!

Puss på er