Så var det äntligen dags att starta upp årets tävlingssäsong med Ironman 70.3 Mallorca. Det var även min första tävling 2015, enda skillnaden mot förra året är att jag nu har bytt klass och kommer inte tävla i AG 30-34 utan jag kommer att tävla i proffsklassen, ja och sen att jag förhoppningsvis har blivit en bättre triatlet är ju såklart också en skillnad :).

Att välja just Mallorca som sin första proffstävling kan verka märkligt då det oftast är en tävling som lockar en hel del riktigt duktiga proffs och möjligheten att tjäna prispengar är ganska liten, och så även i år. Leanda Cave och Camilla Pedersen är bara ett par av de namn som startlistan innehåller, lägg därtill en mängd namn som har ett flertal IM-vinster på sin meritlista. Anledningen till att jag valde Mallorca var att jag gillar tävlingen både bana och arrangemang och att den ligger bra i tid. Att jag nu ocikså får möjlighet att tävla mot en del av världseliten ser jag som en oerhört kul och häftig utmaning och jag ska försöka att inte lägga så stor vikt på vad det stor på nummerlappen när jag glider förbi längs med banan ;).

Formen känns bra, träningen under vintern har flytit på i princip helt klanderfritt och jag har hållit mig skadefri vilket är viktigt. Min målsättning inför lördag är att köra mitt race. Jag har såklart måltider inom de olika disciplinerna och det är klart att jag vill uppnå dem så att jag har med mig en god känsla inför fortsätta tävlingar,  men även om träning och förberedelser har gått enligt plan så kan allting hända på tävling. Så det viktiga för mig nu på lördag är att hitta min tävlingskänsla, våga lita på min kapacitet men också att ha roligt.

IMG_0960Jag och Franz sommaren 2014 taggade inför att simma 3000 m i Ågelsjön utan Norrköping
Avfärden går på torsdag morgon och går allt som det ska bör jag vara på plats i Alcudia efter lunch någon gång. Det ger mig utrymme till att rulla in cykeln, plaska lite i havet och reka lite. Det kommer vara mycket folk på plats och en person som jag är extra glad över att ha på plats är min storebror Franz som är där med sin triathlonklubb och tränar. Oavsett hur min känsla på lördag är under tävlingen så vet jag att när jag hör hans hejarrop så kommer det lyfta mig flera nivåer. Jag minns fortfarande min tävling i Motala 2014 när det var 10 grader, regn och eländigt. När mina bröder skrek och hejade så vände sig sig flertalet om för de trodde att det var ett proffs som var på ingång, men det var det inte, det var en trött och kall Julia som kom lufsande, men med såna mästarrop ökar energin i kroppen. Så ja, att ha Franz på plats betyder mycket.

Dagarna nu innan lopp är väldigt lugna, ingen särskild träning att tala om utan bara underhållspass. Cykeln får en sista check hos Musette imorgon och sen packas allting på onsdag. Som alltid när det är tävlingsvecka så spelar jag Josh Wink – A Higher State of Consciousness på hög volym med jämna mellanrum och mantrat Snygg, Snabb och Stark rullas runt i min hjärna kontinuerligt. Tack för mig, nu kommer den här triatletgeten/fulla fllamingogeten att gå in i tävlingsbubblan. Vi hörs efter tävlingen!

Puss på er

IMG_7400[1] Njuter av solen
IMG_7454[1] Testar min nya tävlingshjälm och tävlingsdräkt 
IMG_2079Hello Mallorca, I’ve missed you