Jag är aldrig sjuk. Jag kan nästan räkna de tillfällen på en hand som jag varit sjuk. Ok, någon förkylning har jag ibland, men det händer också ytterst sällan. Jag har till och med använt det som en ”selling point” på en arbetsintervju en gång, det vill säga att jag aldrig är sjuk (yes jag fick jobbet, så tydligen en bra selling point 😉 ). Jag har haft 1,5 dags frånvaro på grund av sjukdom sen jag började arbeta 2011 och då var det på grund av en ögonoperation. Att jag är frisk och inte är borta ifrån jobbet är ju kanon, men det är ju även fantastiskt i min träning, jag kan köra på relativt obehindrat hela året om. Jag har heller i princip aldrig varit skadad. Det har varit lite skavanker, men egentligen ingenting allvarligt. Jag försöker att minimera riskerna med att skada mig och bli sjuk helt enkelt. Därför känns det riktigt surt att jag nu gått och skadat mig. Nej jag har inte halkat på en isfläck eller trillat med cykeln eller överansträngt mig i någon muskel. Jag har fått en liten spricka i mitt revben, FÖR ATT JAG SKULLE BYTA PEDALER. Hur har detta gått till tänker ni ju då såklart. Jo, jag var klumpig (eller alltför stark kan vi också säga för pedalen satt hårt).

Jag tar mitt verktyg som jag ska lossa pedalen med och ställer mig på sidan av cykeln så att jag har cykeln framför mig, lutar mig över cykeln för att få bra kraft. Dock råkar jag få verktyget lite snett så jag slinter till när jag tar i och slår i min bröstkorg/revben i ramen på cykeln. Aj, tänker jag då, det där gjorde lite ont. Känner lite på revbenet och nej, det är nog ingen större fara.

Cykelpasset kör jag som vanligt, inga större bekymmer med det, men jag märker under dagen att det faktiskt ömmar lite, inte jättefarligt, men lite. Kvällens löpintervaller gick också ok, där kändes det lite mer, särskilt när pulsen var hög. Smärtan blev lite högre andra dagen så smällen på revbenet var hårdare än jag först trodde. Just en sån här skada är inget som man direkt åtgärdar utan jag får vänta ut den helt enkelt. Kan jag träna? Jag har pratat med ett par olika läkare och ja, det kan jag, men frågan är ju hur mycket smärta som jag klarar. Jag klarar en hel del, men väljer att ta det lite lugnare med vissa delar. Just den här veckan har jag ändå en lugnare vecka, vilket var planen innan min klumpighet skedde, så det passar väldigt väl. Så nu väntar jag ut den här lilla incidenten och i framtiden så bör jag nog hålla mig borta ifrån cykelrelaterade fixarsaker, bättre låta experterna på Musette hantera det. Fast i och för sig så måste jag fortfarande byta slang och sånt om jag får punktering när jag tränar och tävlar, undrar hur hög skaderisken är där eller snarare och hur kan jag undvika skada mig där? Får kanske göra en konsekvensanalys på det så att jag minimerar risken för skador där…

Att ta selfies hemma framför spegeln känns som 0 procent i skaderisk faktiskt, det kommer jag fortsätta med

Att ta selfies hemma framför spegeln känns som 0 procent i skaderisk faktiskt, det kommer jag fortsätta med