Vilka träningsveckor jag haft. Under två veckor har fokus legat på lite mer löpvolym än vanligt. Den första veckan resulterade i totalt 6 mils löpning och den andra veckan resulterade i nästan 5 mils löpning. Känslan i benen har varit riktigt bra både under de snabba intervallpassen, men även under mina två långdistans à 24 km. Löpning är den disciplin där det är lätt att skada sig eller dra på sig överbelastningar om man inte passar sig. Därför ser ju inte varje vecka ut som de två föregående, men det känns bra att ha två mängdveckor med mig nu när jag fortsätter träna.

Because I'm happy

Because I’m happy

Det sista långpasset var lätt ett av de bättre långpassen på länge. Förra året så startade min dåvarande tränare initiativet att springa ifrån Malmö till Lund och överräcka gåvor till de barn och ungdomar som skulle spendera julen på avdelning 62 (BUS Barn och ungdomsmottagningen). Konceptet var lyckat och i år var vi ännu fler som deltog. Vissa sprang hela sträckan, vissa sprang delar av sträckan, vissa lämnade bara gåvor och vissa cyklade, det var ganska fritt fram. Det enda som var bestämt att vi skulle avsluta på avdelning 62.

Klockan 09:20 sprang vi iväg ifrån Kronprinsen och med vinden i ryggen tog vi oss mot Lund. Jag höll i en lite snabbare grupp på 10 personer och sen var det en huvudgrupp på omkring 50st. Väl i Lund mötte vi upp huvudgruppen och tillsammans kom vi fram till sjukhuset i en stor trupp. Riktigt häftigt och roligt. Väl där överlämnade vi gåvor i form av leksaker, gosedjur och en hel del pengar, närmare bestämt över 25 000 kr. Nästa år springer vi igen, samma sträcka, samma koncept, men förhoppningsvis ännu fler deltagare.

IMG_5745

Leksaker till barnen

IMG_5751

Energidepå i Åkarp

När jag kom hem var jag lite sådär härligt småseg. Fick i mig lunch och sen slappade jag lite på soffan. Låg nog lite för länge för jag märkte att jag började bli riktigt seg vilket inte var bra för klockan 4 på söndagseftermiddagar är det simning med klubben. Tog mig tack och lov dit, om än något orkeslös. Jaja, det är ju bara att simma. Det fick jag äta upp. Passet såg till början inte ut att vara så jobbigt, men det var det. Huvudpasset bestod i 4×200 (1-4), 5×100 starttid 1:50, 6×50 (max/löst). 200-ingarna kändes ok, men sen när vi kom över till 100-ingarna då hängde inte min kropp med längre. Jag var helt orkeslös och kände mig nästintill
frånvarande. Tränaren sa någon kommentar till mig om att jag verkade trött ”har INGEN energi” var ungefär mitt svar. Man kan verkligen säga att jag simmade rakt in i kaklet, bokstavligen. Lyckade ändå genomföra sista serien, men det var inga kanontider direkt. Tack och lov återhämtar jag mig snabbt när jag väl får lite energi mig, så jag blev människa ganska snabbt igen. Lesson learned IGEN, viktigt med påfyllning av energi efter och innan träning.

Huvudgruppen på väg

Huvudgruppen på väg

Alla samlade på avdelningen

Alla samlade på avdelningen

 

 

 

Comments (4)

  1. Tack för bra farthållning i söndags! 🙂

  2. Det var så lite så!

  3. Säger som Daniel perfekt farthållning i söndags. Sen var det skönt att läsa att du är mänsklig du såg nämligen ganska oberörd ut när vi anlände till Lund.

  4. Jodå jag är mänsklig 🙂 Kul att ni hängde med!

Kommentarer är stängda.