Träningssäsongen är i full gång, mina trainerpass avlöser varandra, löpbandet slits med jämna mellanrum och det är ett konstant räknande av kakelplattor i bassängen. När tillfälle då ges att få lämna detta så är det väl klart att man tar tillfället i akt och sticker. Förra året fick jag till nästan två hela veckor på Mallorca, först en ren träningsvecka och sen en halv träningsvecka i samband med att jag var där och tävlade.

Det här året bestämde jag mig för att åka till Fuerteventura och Las Playitas, eller närmare bestämt till Apollos Playitas Resort. Det blev en kort vistelse torsdag-måndag, för kort såhär i efterhand, men ändå bättre än att inte komma iväg alls. Eftersom det var så få dagar så var mitt schema relativt fullspäckat, ett schema som jag inte lyckades följa helt och hållet, men förutsättningarna för träning på Fuerteventura skiljer sig ganska mycket gentemot Sverige. Vindstilla existerar inte på Fuerteventura och vart du än cyklar (eller springer med för den delen) är det uppför (såklart även utför). Detta gör det svårt att hålla sig inom lägre zoner och 3 timmars cykling känns mer brutalt än 3 timmars cykling i Sverige.

Bodde som sagt på Apollos Playitas Resort och det passade perfekt, man åker dit för att träna och det är precis vad man också gör där, man tränar, äter och sover. Däremellan skrattar man en hel del och bara har det bra. Tyvärr hade vi lite otur med vädret och lyckades pricka in 3 dagar (inkl torsdagen som var ankomstdag) med regn, men söndagen var fin och även avresedagen.

För min del blev det 4 st cykelpass, 3 simpass (1 pool och 2 öppet hav) samt 3 löppass (eller 2 för det sista var bara 10 min). Första cykelpasset blev ett kortpass på torsdagen som bara var ett warming up pass (det slutade på ett alldeles för högt snittwatt, men det hör liksom lite till när man är där). På fredagen blev det 10 mil med motvind, medvind och typ hagel. Hade även efterföljande löp och då sprang vi på en väg, mina ben var lite mosiga, tempot jättelågt men pulsen skyhög. Herregud tänkte jag då, vad har hänt? Det här är inte ok. Vad jag inte tänkte på var att vi sprang uppför, när vi vände gick det helt plötsligt mycket fortare. Det är precis så det blir med träningen på Fuerteventura, upp och ned hela tiden vilket som sagt gör det extra svårt att hålla sig till lägre zoner. Fredagen avslutades med en halvtimmes öppet vatten-simning, inte alls kallt, lite ovant för axlarna, men helt klart bättre än att räkna kakelplattor i bassängen.

Så totalt sett blev det lite mer än 30 mils cykling inklusive en hel del watt och några tusen höjdmetrar, ca 2 mils löpning och ca 6000 meters simning, som sagt mindre än planen, men ändå helt ok.

Det bästa när man är klar med en full träningsdag är att man sen bara kan gå till restaurangen och äta, buffén är uppdukad och klar. Det passar mig perfekt, slippa tänka J, så gillar verkligen det konceptet som Apollo kör. Det enda som jag inte gillade var att vi fick så mycket regn, men det går ju inte påverka, bara bita ihop och köra.

Hur gick det med min nya cykel då? Jo det gick mycket bra. Några justeringar behöver jag göra för att få den ännu mer optimal, men jag har inte fått ont någonstans. Annars brukar nacke och skav vara någonting som man i princip får räkna med efter såna här intensiva dagar, men jag kände inget sådant.

Så sammanfattningsvis blir Playitas heaven, har hängt med sköna människor och man blir en hård jävel av träningen och det vill man ju bli eller hur? Kommer definitivt åka tillbaka, det är som sagt ett magiskt ställe för att få ut mycket av sin träning.

Over and out, puss!

IMG_6537 IMG_6547 IMG_6560 IMG_6588 IMG_6607