Egentligen vill jag inte skriva rubriken ”nytt år och nya rutiner” för det känns som ett typiskt nyårslöfte. Jag sysslar inte med nyårslöften, men trots det så är det ett nytt år och för mig så är det helt nya rutiner, men det är inte ett nyårslöfte.

2016 satsar jag ju ännu lite mer på triathlon och jag har därmed förhandlat med mitt jobb att arbeta färre timmar så från och med nu jobbar jag 80%. Jag har valt att ta en hel dag ledigt ifrån jobbet (istället för att arbeta kortare dagar) och har bestämt att onsdagar är den dag som jag ska vara ledig. Skönt att ha den lediga dagen mitt i veckan, arbetsveckan på det ”vanliga” jobbet känns inte så lång då. Kommer nog ta några veckor innan jag har vant mig vid det här upplägget, men det känns som att det kommer blir bra.

Idag var hursomhelst min första ”day off work”. Efter frukost körde jag ett trainerpass med lite intervaller. Efter lunch var jag inne hos Musette och drack kaffe och så fixade Christian lite med mina inställningar på min nya linjecykel som jag fick för ett par veckor sedan. Det är en BMC Team Machine SLR02. Tyvärr har jag inte kunnat köra så mycket på den ute på grund av vädret, men ett par pass och även trainerpass har jag fått till. Nu har Christian som sagt även justerat mina inställningar lite grann, riktigt sugen på att få komma ut på de skånska vägarna och cykla nu.

Min nya skönhet ifrån BMC

Min nya skönhet ifrån BMC

När jag var klar på Musette åkte jag hem och vilade lite innan det var dags för dagens andra pass som blev löpbandsintervaller, 4×4 med lite lägre fart, men mer lutning på bandet. Måste säga att löpningen känns riktigt bra nu, har ett bra flyt och den känns stabil, vågar lita mer och mer på mina ben och med det kommer förhoppningsvis också farten öka ytterligare.  Gillar den känslan och hoppas ju såklart att utveckligen fortsätter.

Efter intervaller, tack för idag

Efter intervaller, tack för idag

Ja, nu fick ni ta del av min ”day off” den här onsdagen. Nu ska jag slappa i soffan, imorgon är det dags för jobb igen, alltså mitt andra jobb, ska även klämma in träning någon gång under dagen eller kvällen. Ta hand om er!

Puss