Det har varit lite av en längre frånvaro ifrån bloggen nu ett tag. Bloggen har helt enkelt prioriterats bort de senaste veckorna på grund av en massa saker som har hänt, främst på det privata planet. Privata händelser spelar ju en roll även i det idrottsliga då det kan skapa stress och ge mentala påfrestningar i olika former. Om man inte passar sig så är det lätt att det går åt fel håll och vägen tillbaka kan bli både lång och svår. Svårigheten tycker jag är att veta när det faktiskt blir för mycket, särskilt om man också har en egenskap att man ofta vill vara allt och alla till lags, ”Duktiga Flickan-syndromet” som jag också kallar det.

De senaste veckorna har jag ägnat väldigt mycket tid till att packa grejor då jag ska flytta (eller nu har jag flyttat). Beslutet att flytta är taget sen ganska lång tid tillbaka så den mentala påverkan borde lagt sig lite, men det är ändå först när allting ska packas som det (i alla fall för mig) också börjar påverka mig mentalt. En mängd beslut ska fattas och en hel del minnen väcks till liv. Jag är en ganska känslomässig person så humöret blir också då väldigt upp och ned. Att vid sidan om detta också jobba och även träna hårt, så förstår ni säkert att det är hög risk att det någonstans tar stopp. En väldigt klok person sa till mig för några månader sen att när det är många saker som händer runtomkring så måste man backa i träningsplanen just för att skaderisken ökar avsevärt. För mig har ändå träningen fungerat bra, även om det funnits tillfällen då kroppen faktiskt sagt nej och jag har helt enkelt då avstått ifrån träningen. Ett träningspass är aldrig så viktigt att det inte kan skippas, hälsan är viktigast och ett välmående prioriteras alltid.

Hursomhelst, nu börjar saker och ting landa och även om det varit lite upp och ned på sistone så känns det som att träningen går åt rätt håll. Första tävlingen är 7 maj på Mallorca och det ska bli kul att få starta säsongen med den tävlingen. Förra året vann jag ju min AG, i år byter jag klass och jag ser fram emot att tävla på den banan. Jag hade hoppats att åka till Mallorca och träna en vecka innan , men jag valde att inte göra det. Istället kommer jag åka tillbaka till Las Playitas och Fuerteventura och träna en vecka i början på april. Den här gången hoppas jag på mer sol och mindre regn, vinden kommer antagligen vara lika brutal som senast, tur jag bor i Skåne så jag faktiskt är ganska van vid att det blåser. Jag har många timmar på schemat i alla tre discipliner, det ska bli intressant att se hur kroppen svarar på detta.

Det får bli allt den här gången. Hoppas ni alla får en trevlig påskvecka.

Puss

Det har gått relativt bra att cykla ute i Skåne sedan en tid tillbaka. Så länge som man klär sig rätt

Det har gått relativt bra att cykla ute i Skåne sedan en tid tillbaka. Så länge som man klär sig rätt

4 timmars cykling med sol och vindstilla händer inte ofta, det gäller att njuta när det väl sker

4 timmars cykling med sol och vindstilla händer inte ofta, det gäller att njuta när det väl sker

Framtida trainerpass utförs nu på balkongen istället för i källaren. Grannarna får skratta bäst de vill

Framtida trainerpass utförs nu på balkongen istället för i källaren. Grannarna får skratta bäst de vill