7 maj startade jag årets säsong med ett blött och kallt race på Mallorca. En tävling som arrangörerna marknadsför som soligt och fantastiskt. Det var det inte i år. Den 20 augusti avslutade jag årets säsong med ett fint och lugnt race i Kalmar. En tävling som arrangörerna marknadsför som helt jäkla awesome med fantastiskt publikstöd. DET var det i år.

Totalt har det blivit 4 tävlingar: Ironman 70.3 Mallorca, Ironman 70.3 Barcelona, Ironman 70.3 Jönköping och Ironman Kalmar. Överlag är jag nöjd med min säsong, det har varit en utmaning att tävla i en ny klass där vi varit relativt få startande och det har jag framförallt märkt av på simningen då jag under alla tävlingar simmat själv. Det har också varit en utmaning att mitt i allt detta också lämna ett långt förhållande och äktenskap till att leva själv, flytta till lägenhet och lämna den trygghet jag tidigare haft. Under säsongen har jag haft en hel del svackor, men min familj, vänner och även min coach Andreas har hjälpt mig under dessa svackor, fått mig att tänka och se saker ur flera olika perspektiv, någonting som jag verkligen lärt mig att uppskatta. Säsongen har gett mig en hel del erfarenheter och ur ett förbättringsperspektiv har vi identifierat en del förbättringspotential.

Så med det sagt lämnar jag nu 2016 bakom mig och det är dags att blicka framåt och planera inför 2017. Det ska planeras för tävlingar, träningsläger, men det ska också sökas sponsorer och andra samarbeten.

I år låg mitt fokus på halvdistans, men nästa år kommer jag växla om och fokusera på fulldistans. Vilka tävlingar som det blir har jag inte bestämt än, jag har spånat en del, men jag ska bolla och prata med Andreas också så får vi se vad vi kommer fram till.  Efter Kalmar drabbades jag av någon slags post race depression där jag kände en enorm tomhet och ensamhet. Att det kommer en liten depression när säsongen är slut är nog inte så konstigt. Man går ju lite från 100 till 0 på bara några dagar, hela kroppen genomgår en uttömning både fysiskt och psykiskt. Träningen efter Kalmar har varit väldigt sparsam, mycket vila och återhämtning, samt att jag haft en inflammation i min stortå. Det har gett utrymme till en hel del tankar och funderingar och det har varit lätt att jag fokuserat på saker som jag inte varit nöjd med under säsongen, men med en hel del input ifrån Andreas har jag också funderat över de positiva saker som säsongen gett mig. Nu är jag taggad inför min grundträningssäsong/offseason eller vad vi nu ska kalla och det som 2017 kommer att erbjuda. Vad som händer får ni helt enkelt vänta med att se!

Tack, puss och hej!

20160814_JuliaSimmar_0838